Hvem er jeg?

Jeg hedder Lena Raffn, er speciallæge i almen medicin og tidligere indehaver af klinikken: "Lægerne på Horsevænget" fra 2013 - 2021. Som praktiserende læge har jeg mange års erfaring med diagnostik og behandling af stress, angst og depression og er vant til at guide mine patienter rundt i et komplekst sundhedsvæsen.

Siden studietiden har jeg haft en stor interesse for hjernen og det menneskelige sind og brændende ønsket at hjælpe mennesker med psykisk lidelse tilbage til et liv med glæde og mening.

 

I 2020 blev jeg introduceret til metakognitiv terapi og blev så begejstret for metoden, at jeg tog en 2-årig specialistuddannelse i metakognitiv terapi hos metodens grundlægger professor og psykolog Adrian Wells ved MCT-Instituttet i Manchester. Endvidere afslutter jeg i 2024 en 4-årig psykoterapeutuddannelse i "evidensbaseret terapi" hos Danmarks førende specialist i metakognitiv terapi: ph.d., cand. psych. Pia Callesen.


Udover den metakognitive metode har jeg via efteruddannelse og kurser stiftet bekendtskab med- og praktiseret andre psykologiske metoder, bl.a. kognitiv terapi og  fænomenologisk eksistentiel terapi. Jeg har gennem mange år været medlem af en supervisionsgruppe og bliver løbende udfordret til, at forbedre mig både som læge og terapeut.

Ved siden af mit terapeutiske virke arbejder jeg  fortsat som praktiserende læge 3 dage om ugen.


Som menneske er jeg åben og nysgerrig og gør mit bedste for at skabe et trygt og tillidsfuldt terapeutisk rum præget af høj faglighed. Jeg tager udgangspunkt i dine behov og ønsker til terapien og mit mål er, at du kan mestre stress, angst og depression, når du afslutter et forløb hos mig.

Uddannelse


2002

Læge fra Københavns Universitet


2013

Speciallæge i almen medicin


2021

Påbegyndt 4-årig psykoterapeutuddannelse i metakognitiv terapi


2022

Bestået 2-årig specialistuddannelse i metakognitiv terapi ved MCT-Instituttet i Manchester. 


Medlem af MCT-Institute, UK & DK.

Udvalgte kurser/efteruddannelse


2018

”Bevar hjernen” (om stress, søvnforstyrrelser og misbrug) v. psykiater Henrik Rindom


2019

Grundforløb i stressterapeutuddannelsen v. læge Trine Rønnov


2019 og 2020

"Skyld og skam" & 

"Håndtering af lægens/patientens skam"

v. psykolog Krista Bojesen


2021

Sorg og lægen som sjælesørger